VEST
30-03-2023
Udruženje "Na pola puta" dobitnik priznanja Dobročinitelj 2023

30. marta 2023. godine u okviru kampanje „Najbolje u Srbiji”, svečano su uručena priznanja "Moj izbor" i "Dobročinitelj".

Kampanju „Najbolje u Srbiji” već četrnaest godina organizuje udruženje "Moja Srbija" u saradnji sa Centrom potrošača Srbije. Podršku za organizaciju kampanje pružili su Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine Republike Srbije i Grad Beograd.

Priznanja „Moj izbor” koja se dodeljuju za najbolje domaće proizvode i brendove, ove godine su dodeljena po trinaesti put. U konkurenciji za nagradu se našlo oko 1.000 domaćih proizvoda i brendova.

Nagrade „Moj izbor” osvojili su: Dunav osiguranje, ZaječarskoDijamant ulje, Zlatiborac suvomesnati proizvodi i Merix . Začin C je osvojio najviše glasova potrošača, kao i Dogma, Forma Ideale, neXt sokovi, Gorki listSmoki i Plazma keks.

U okviru svečanosti uručene su i nagrade „Dobročinitelj”, za najodgovornije kompanije i organizacije u Srbiji.

Cilj akcije Dobročinitelj jeste podsticanje organizacija i pojedinaca u Srbiji da ulažu u razvoj zajednice u kojoj žive i rade, da čuvaju životnu sredinu, kao i da pomažu građanima kojima je pomoć neophodna. Takođe, cilj je podsticanje kompanija koje posluju u Srbiji da budu društveno odgovorne i da doprinesu poboljšanju života svojih zaposlenih, njihovih porodica i društva u celini.

Dobitnici priznanja Dobročinitelj 2023, za društveno odgovorne aktivnosti tokom 2020, 2021. i 2022. godine su: Delez Srbija, Lidl Srbija, Nestle Adriatic S, Dunav osiguranje i Srpski filantropski forum, dok su Zahvalnice dobila udruženja Banka hrane Vojvodina, GEA, Jedan posto, Udruženje "Na pola puta" i Predškolska ustanova „Stonogica”, koje su se posebno istakle svojim odgovornim akcijama u prethodnom periodu.

Zlatnu plaketu Dobročinitelj, na osnovu glasova prethodnih dobitnika Zlatne plakete, dobila je Fondacija „Alek Kavčić”.